Sramota kakva se ne pamti: Britanci brutalno ponizili Đokovića!
Novak Đoković, Foto: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

BRUKA

Sramota kakva se ne pamti: Britanci brutalno ponizili Đokovića!

Ovo prevazilazi sve granice

Objavljeno: 09:50h

Britanski mediji, predvođeni "Skaj Sportsom", našli su se na udaru kritika nakon što su objavili netačnu informaciju u vezi s italijanskim teniserom Janikom Sinerom i njegovim uspesima.

Nekoliko medijskih kuća iz Velike Britanije navelo je da je Siner postao prvi igrač posle Endija Mareja 2016. godine koji je osvojio šest i više titula u jednoj sezoni, što je izazvalo burne reakcije, pre svega zbog izostavljanja činjenica o Novaku Đokoviću.

Siner, koji igra najbolju sezonu u svojoj karijeri, zaista je dominirao ove godine, uključujući i pobedu nad Đokovićem u finalu Mastersa u Šangaju, gde je došao do svoje sedme titule u sezoni.

Ipak, britanski mediji su pogrešili zanemarivši činjenicu da je Đoković samo prošle godine osvojio sedam titula, a isto je postigao i Rodžer Federer 2017. godine.

Greška nije prošla nezapaženo, jer su navijači ubrzo reagovali na društvenim mrežama, posebno na platformi "X", optužujući britanske medije za pristrasnost i nepreciznost. Uprkos talasu kritika i zahteva da isprave ovu dezinformaciju, do korekcije nije došlo.

Bonus video:

04:03

Evo na koji način je Sineru progledano kroz prste! Gosti Pulsa Srbije bez sumnje: Tenis bi izgubio popularnost da su ga kaznili

(Espreso/B92/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.